Konsoli ja konffit

Konsoli

Pelin asetuksia pystyy säätämään lukuisilla eri komennoilla pelin sisäisestä konsolista.

Listan käytettävissä olevista komennoista löydät täältä.

console

Konsolin aktivoiminen

Steam → Library → Counter-Strike: Global Offensive → Oikea klikkaus → Properties → Set Launch Options

Konsoli aktivoidaan asettamalla pelin käynnistys-asetuksiin komento -console

Pelin asetuksista voit myös määritellä näppäimen joka avaa konsolin.

launch

Muista aina tallentaa varmuuskopiot tiedostoistasi!

Jos kumminkin mokasit etkä tallentanut varmuuskopioita ja haluat aloittaa alusta, niin poista /cfg/ kansio ja avaa peli uudelleen jolloin peli luo automaattisesti uuden kansion tiedostoineen.

Config-tiedostot eli konffit

Config-tiedostoilla eli tutummin konffeilla tarkoitetaan tiedostoja joihin tallentuvat pelin kaikki asetukset sekä pelin käynnistyksessä suoritettavat komennot.

Config-tiedostot sijaitsevat seuraavassa kansiossa

C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive\csgo\cfg\

Pelin konffitiedostoja löytyy nykyään myös Steamin asennuskansiosta /userdata/ alakansion takaa. Täältä löytyvät konffit on jaoteltu käyttäjätilikohtaisesti numeroituihin kansioihin.

Pääasiassa konffeja muokataan kahdella alla selitetyillä tiedostoilla.

Tiedostoja voi muokata esimerkiksi Windowsin muistiolla.

autoexec.cfg

Autoexec.cfg määrittää pelin käynnistyksessä suoritettavat komennot

Vinkki: kannattaa heti pelin käynnistyessä suorittaa konsolilla komento ”exec autoexec”, näin varmistat että komennot varmasti aktivoituvat!

config.cfg

Config.cfg pitää sisällään kaikki pelin asetukset.